fbpx

 

Training

Wekelijkse training

Bij Tiga Satria wordt meerdere keren per week getraind in BN. Er zijn 2 trainingslocaties te vinden in Nederland, eentje in Breda en in Rotterdam.  Daarnaast zijn er in veel Europese landen ook trainingsgroepen te vinden.

De indeling van de lessen is grofweg in tweëen:

  1. Conditionele gedeelte met tevens werken aan de basis; stoottechnieken, traptechnieken, standen, diverse drills, werken met stootpads
  2. Technische gedeelte waarbij veelal op de toepassingen wordt geoefend, het leren begrijpen van de principes, taktieken, looppatronen.

De lessen duren meestal twee uur. Bewust een stuk langer dan de 60-70 minuten die tegenwoordig vaak wordt gereserveerd voor een les Kickboksen of Krav Maga. We geloven dat een vechtkunst niet ‘zomaar even’ geleerd kan worden en dus kiezen we ervoor veel tijd in de basis te stoppen.  Daarnaast vormt een vechtkunst niet alleen het lichaam maar tevens ook de geest. Zoals dat vroeger ook gebruikelijk was.

 

Oude vs. Nieuwe methode

De oorsprong van Bukti Negara ligt in Indonesië bij de vechtkunst Sera(k). Dit was een van oorsprong besloten systeem wat getraind werd in de familie- en vriendenkring. Kennis werd verbaal en vaak ook op gevoel overgedragen. Er werd geen geld gevraagd voor trainen maar wel tomeloze en jarenlange inzet. Door in klein verband te trainen kan een systeem geleerd worden door eindeloos te proberen en verbeterd te worden.

Om een systeem tegenwoordig te leren, ontkomen we er niet aan, om te werken met een duidelijk gestructureerd curriculum. We werken met diverse graduaties, lesmodules en we trainen in groepsverband in een moderne dojo.

En in plaats van de nadruk te leggen op meer ‘vage begrippen’ als energie of gevoel, ligt het accent grotendeels op het trainen van de praktische toepassingen in een zelfverdedigingssituatie. Wat overigens niet betekent dat het een het ander uitsluit.

Bij het trainen gaan we uit van een persoonlijke benadering, dat wil zeggen, geen grote groepen en veel begeleiding bij wat je doet.  Daarnaast is er, na het leren van een vaste basis, ook ruimte voor de eigen creativiteit om toepassingen te trainen en te bedenken.

 

Seminars

Behalve de reguliere lessen hebben we ook regelmatig seminars. We hebben 2 keer per jaar ‘gesloten’ groepsleiders-seminars die bedoeld zijn voor de groepsleiders en hun assistenten uit heel Europa.  Daarnaast zijn er open seminars waarbij iedereen mee kan doen om gedurende 6 tot 8 uur intensief kennis te maken met ons vechtsysteem. Via onze Facebook pagina houden we mensen op de hoogte van deze activiteiten. Daarnaast zijn er ook seminars in diverse andere landen (Duitsland, Zweden, België, Italië, Zwitserland, Engeland, Schotland, USA). Onze leden kunnen ook met korting meedoen aan deze seminars.

 

Proeflessen

Om te ervaren hoe een les bij ons eraan toe gaat is het aan te raden om 1 of 2 proeflessen te volgen. Deze zijn gratis. Hierbij krijg je een algemeen beeld van de sfeer van de dojo, groep en van de indeling in de lessen.

Iedereen vanaf 17 jaar is dan ook welkom om te komen meedoen. En dit staat los van enige ervaring in Vechtsporten. Bij ons trainen mensen die nog nooit vechtsporten hebben gedaan tot mensen die al tientallen jaren trainen in diverse vechtsporten en op zoek zijn naar meer diepgang.

Door onze unieke systematische opzet, is er genoeg voor iedereen te leren. Dat betekent wel dat ervaren mensen hun huidige kennis even zullen moeten ‘parkeren’ om zodoende een nieuwe manier van stoten, trappen en bewegen te leren. Of zoals wijlen Bruce Lee ooit zei: ‘You have to empty your cup…’

Of iemand net begint of al een 3e dan zwarte band bezit, een proefles begint met het uitleggen van de basis. Onze basis is ook dermate specifiek dat het voor iedereen nieuw en interessant is.

Dus… doe mee of schrijf je hier in.