Tiga Satria – drie krijgers

Voor de duidelijkheid, de verschillende namen:

Tiga Satria Fighting Academy : naam van onze school waar vechtkunst beoefend wordt.

Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara – the Unified Art: naam van de stijl/ het systeem wat we trainen

Naga Kuning Institute: naam van het internationale instituut waarbinnen Bukti Negara als hoofdstijl beoefend wordt en verschillende Vechtsport-academies hun thuis hebben (Matjan Academy, Putih Hitam Academy, Matjan Putih, Tiga Satria)

Betekenis Tiga Satria

De naam ‘Tiga Satria’ kan grofweg vertaald worden naar ‘drie krijgers’. We gebruiken deze naam echter om meerdere redenen:

  1. De drie krijgers verwijzen naar de 3 belangrijkste bronnen van kennis die hebben geleid tot het huidige systeem: Het Pukulan Pecutan van wijlen Pak Flohr, het Pukulan Serak van de familie de Vries, het Bukti Negara van wijlen Paul de Thouars.
  2. Vrij vertaald gaat dit ook over het gebruik maken van de ‘Driehoek bij het vechten‘. Dit is een belangrijk onderdeel van veel West-Javaanse Silat stijlen, en in het bijzonder ook bij Bukti Negara en verwijst naar het specifieke voetenwerk als tactiek tijdens het gevecht.
  3. De driehoek met de punt naar boven verwijst naar een link naar het ‘geestelijke’ maar met een brede basis op de grond. Overigens doen wij niet aan specifieke ‘spirituele training’ zoals dat bij sommige Pencak Silat stijlen wel beoefend wordt.  Door uit te gaan van een degelijke basis, kan je jezelf fysieke en geestelijke wijze verder ontwikkelen.
  4. De letters uit het woord TIGA staan voor de 4 belangrijkste aspecten in de fysieke training, deze worden apart of gecombineerd getraind tijdens de lessen…