fbpx

Leerlingen aan het woord

Op een avond rond 3 uur in de ochtend ging de deurbel. Ik deed de deur open en er stond niemand voor de deur. Een maand later is er ingebroken, gelukkig was ik toen niet thuis. Wat zou ik doen als er wordt ingebroken en ik wel thuis ben, kan ik mij dan verdedigen? Ik ging opzoek naar een vechtkunst, eentje waarbij ik mijzelf kan verdedigen. Ik ben klein en fijn gebouwd, meeste vechtsporten zijn gemaakt voor brute kracht en ik voelde mij nog kwetsbaar. Bij de meeste vechtsporten had ik het gevoel dat ik die alleen zou kunnen toepassen als ik meer spieren zou hebben. Een vriend raadde mij aan om een les bij Ronald te volgen. Dit was in 2016. De intelligentie en eenvoud die in deze vechtkunst, Bukti Negara, zit heeft mij bewogen om mij meteen in te schrijven. Dit wil ik kunnen! Het systeem leert je je lichaam beter kennen waardoor je efficiënt gaat bewegen. In een confrontatie telt elke beweging! Met de technieken die je leert heb je weinig fysieke/ brute kracht nodig om toch impact te hebben. Mentaal wordt je ook uitgedaagd, het vraagt je na te denken over onder andere situaties, je tegenstander en kan ik meer uit mijzelf halen. Het gevoel van veiligheid heb ik inmiddels weer terug. De sfeer in de groep is ook heel goed. Kom je een keertje mee trainen?

Shevali Dielbandoesing
Leerling sinds 2016

Sinds 2015 ben ik lid van de Bukti Negara ‘familie’. Na een zoektocht naar een effectieve martial art kwam ik hier terecht. Bukti Negara is een martial art met ontzettend veel diepgang en waarbij je niet alleen fysiek maar ook mentaal het beste in jezelf naar boven haalt. Er wordt getraind in een goede sfeer met een gemotiveerde en serieuze groep. Deze staat onder leiding van een ervaren leraar en diens assistenten waarbij deze je goed uitleggen hoe het systeem werkt , en dit ook laten zien maar je ook tegelijkertijd dwingen om zelf na te denken om het systeem beter te kunnen begrijpen. Ik ben vanaf dag 1 met open armen ontvangen en ik zou iedereen aanraden die op zoek is naar een unieke en realistische manier van zelfverdediging om eens een kijkje te komen nemen!! En nog beter, om zelf mee te trainen!!! Be yourself and the best of yourself!!!

Jaouad Bouazzaoui
Leerling sinds 2015

Een “oud” systeem dat desondanks zeer goed kan toegepast worden aan onze moderne Westerse manier van leven, aangezien deze stijl fel toegespitst is op vuistslagen en de kwaliteit/techniek ervan. Harde stijl, no nonsense, geen demonstratie sport. Een systeem waarbij je je lichaamsconditie goed en verstandig traint op lange termijn zodat je het tot op je 80ste kan blijven uitoefenen. Intelligent en zeer origineel systeem waarbij ‘Body Mechanics’ een  fundamenteel onderdeel vormt…dwz. we bestuderen in detail hoe een lichaam, zowel het onze als dit van de tegenstander, reageert tijdens een gevecht. Je leert na te denken waarom je iets doet, hoe je het doet  of waarom ook niet.

Dirk van Zele
Calon leerling

Ik ben al een paar maanden lid en ben behoorlijk onder de indruk van de lessen. De les is duidelijk over het effectief construeren van een reeks bewegingen en zonder ruimte voor onzin. En bij elke stap worden details niet vergeten want we krijgen ook steeds een uitleg waarom een beweging een voorkeur heeft over andere en hoe dat verband houdt met situaties in de praktijk. Het is een intrigerende discipline met veel om praktisch en theoretisch te leren. En ik denk dat deze academie het recht doet. Zeker aan te bevelen.

Daniel Pinto
Lid sinds Maart 2019

Een warme, maar serieuze ploeg die probeert het beste uit zichzelf te halen, wat op mij aanstekelijk werkt. Een relatief onbekende sport in Nederland, doch één met veel historie. Een hoop van dit soort sporten hebben raakvlakken met elkaar. Voordeel van deze school is dat leraar Ronald ontzettend goed weet uit te leggen wat, maar ook waarom je bepaalde bewegingen oefent. Ik zit hier pas relatief kort, dus ik zou deze ervaring over een jaar nog eens moeten herzien. Voor mijzelf heb ik, na een vervelende periode, als doel mijzelf lichamelijk als geestelijk tot een hoger plan te tillen. Ik heb het gevoel dit in deze sport kwijt te kunnen. En dat, hoewel ik van ver kom, bij deze sportschool mijn inzet gewaardeerd wordt. Ik kan wel zeggen dat ik op mijn plek zit.

Maurits Verheij
Lid sinds April 2019