fbpx

Tiga Satria Fighting Academy

Wij zijn gespecialiseerd in Bukti Negara, een Indonesisch vechtsysteem

De volledige naam van ons systeem is Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara – The Unified Art, of makkelijker gezegd kortweg BN.
Pentjak Silat is de verzamelnaam voor alle Indonesische (en Maleise) vechtsystemen. Pukulan geeft aan dat deze vechtkunst valt in de categorie meer directe vechtsystemen die gericht is op effectiviteit en het zo snel mogelijk uitschakelen van een tegenstander.

Drie krijgers

Onze kennis komt voort uit 3 verschillende bronnen; 3 Pukulan stijlen, te weten:

  1. Pak W.L. Flohr – een alom gerespecteerde Guru gespecialiseerd in Pukulan die o.a. aan de basis stond van Pukulan Pecutan.
    • We hebben oorspronkelijk getraind onder de Naam Pukulan Pak Flohr Cabang Serak
  2. Pak A.G. de Vries – een roemruchte Guru en Indorocker (oa. van de Black Dynamites) die bekend was als stijlleider van Pukulan Serak. 
    • Onze kennis komt voort uit Club Pukulan Pak Serak, deze staat geregistreerd bij de NPSF.
  3. Pendekar Paul de Thouars – een bekende Guru in Pentjak Silat, vooral in de USA, oprichter van de stijl Bukti Negara.
    • Onder directe leiding van de heer de Thouars is onze kennis van dit systeem ontwikkeld.

Onder de noemer Naga Kuning Institute behouden we de specifieke kennis van deze 3 systemen, en geven publiek les in Bukti Negara.  > Kijk hier <

Oorspronkelijk werd het Pukulan niet in klassikaal verband lesgegeven, maar met de overgang naar BN, zijn we meer naar buiten gaan treden. Inmiddels zijn er scholen te vinden in heel Europa, allemaal met exact hetzelfde curriculum als wat we in Nederland trainen!

Tiga Satria is de naam van de vereniging in Rotterdam, in Breda heeft de school nog de naam Bukti Negara Breda. In de praktijk wordt hetzelfde beoefend, met hetzelfde curriculum.

 

De Dojo (Padepokan)

We zijn gevestigd  op locatie Dojo Hashi in Rotterdam.  Er wordt wekelijks lesgegeven op Donderdagavond van 19:30 – 21:00 en op de Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00.  Daarnaast is er op verzoek ook mogelijkheid tot prive-training op een andere locatie.

 

Locatie Rotterdam

Deze dojo van judovereniging Hashi is voorzien van alle gemakken, zoals een stevige judomat, airconditioning en verwarming, bar met zithoek, buitenruimte en 2 kleedkamers met douches.

Door de grootte van deze dojo is deze ook geschikt voor kleine en middelgrote seminars die ook met enige regelmaat gegeven worden. Hierbij kan getraind worden op praktijksituaties (bijv. aan de bar) of op andere ondergrond (gras, hout).

Wij zijn dan ook erg blij met het beschikbaarstellen van deze dojo door Judovereniging Hashi.

 

Meer info over de instructeurs

Voor meer info over onze instructeurs/groepsleiders: Klik hier

Locatie Dojo Hashi – Beverwaardseweg 500, 3077 GH Rotterdam