Proefles / Info aanvragen

Mocht u meer informatie willen over onze school of onze stijl, dan kunt u altijd nog meer vragen stellen via onderstaand formulier. Nog beter is het als u eens een proefles meedoet, zodat u aan den lijve kunt ondervinden wat wij doen.

De eerste twee proeflessen zijn gratis, daarna kunt u zich bij ons inschrijven als lid. U krijgt na de proefles een informatiepakket toegestuurd met de informatie om u in te kunnen schrijven.

Met enige regelmaat melden zich mensen bij ons aan en daarbij zijn worden vaak dezelfde vragen gesteld. Een overzicht van veelgestelde vragen staan onderaan op deze pagina.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Ik ben via mijn familie bekend met Pukulan en hoor er veel positieve verhalen over, kan ik bij jullie Pukulan trainen

Antwoord: Ja, onze stijl valt onder de noemer ‘Pukulan’. Dit was vroeger een roemruchte naam onder de Indo’s (Indische Nederlanders) en werd vaak beoefend door de 1e generatie Indo’s die naar Nederland kwamen


Vraag: Ik heb gehoord dat Pukulan een harde en agressieve vechtsport is, klopt dit?

Antwoord: Pukulan is een vechtkunst waarbij geen bescherming wordt gebruikt. Om het veilig te kunnen beoefenen wordt er dan ook niet op vol-contact getraind. Wel trainen we met contact en het is aan de beoefenaar hoeveel en hoe hard contact er wordt gemaakt. Het is een contact sport, dus hier en daar een blauwe plek hoort er wel bij, maar er wordt op een veilige manier getraind. Juist door deze wijze van trainen is wederzijds respect naar elkaar en elkaars grenzen belangrijk. Er is dan ook geen plek voor opgeblazen ego’s of ongeremde agressiviteit, de vechtkunst streeft ernaar om dit in goede banen te leiden.


Vraag: Doen jullie aan wedstrijden?

Antwoord: Nee, we beoefenen alleen zelfverdediging in al zijn aspecten.  De wedstrijdvariant van Pukulan, of van Pencak Silat, doet wat ons betreft geen recht aan de kracht van onze stijl. Onze stijl richt zich op het direct uitschakelen, zonder gebruik te maken van regels, in de beperking van een ring of wedstrijdmat.