Tiga Satria Fighting Academy

Wij zijn gespecialiseerd in Bukti Negara, een Indonesisch vechtsysteem

De volledige naam van ons systeem is Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara – The Unified Art, of makkelijker gezegd kortweg BN.
Pentjak Silat is de verzamelnaam voor alle Indonesische (en Maleise) vechtsystemen. Pukulan geeft aan dat deze vechtkunst valt in de categorie meer directe vechtsystemen die gericht is op effectiviteit en het zo snel mogelijk uitschakelen van een tegenstander.

Tiga Satria verwijst als naam naar ‘drie krijgers’. Dit staat symbool voor de 3 guru’s die belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het ontstaan van de vechtkunst BN.

  • Pak W.L. Flohr – een alom gerespecteerde Guru gespecialiseerd in Pukulan die o.a. aan de basis stond van Pukulan Pecutan
  • Pak A.G. de Vries – een roemruchte Guru en Indorocker die bekend was van de stijl Pukulan Serak
  • Pendekar Paul de Thouars – een bekende Guru in Pentjak Silat, vooral in de USA, oprichter van de stijl Bukti Negara
Daarnaast verwijst ‘Tiga’ naar het veelvuldige gebruik van de ‘driehoek’ binnen het vechtsysteem.  Zo verwijzen er meerdere aspecten naar de driehoek:

  • Driehoekig looppatroon bij de zelfverdediging.
  • Een stevige basis voor  je stand/houding
  • Afhankelijk van de soort driehoek is een structuur sterker of zwakker (kijk bijvoorbeeld naar de het dak van een huis)
De dojo

We zijn gevestigd  op 2 locaties, Dojo Hashi in Rotterdam en bij Back2TheGym in Breda

Locatie Rotterdam

Deze dojo is voorzien van alle gemakken, zoals een stevige judomat, airconditioning en verwarming, bar met zithoek, buitenruimte en 2 kleedkamers met douches.

Door de grootte van deze dojo is deze ook geschikt voor kleine en middelgrote seminars die ook met enige regelmaat gegeven worden. Hierbij kan getraind worden op praktijksituaties (bijv. aan de bar) of op andere ondergrond (gras, hout).

Wij zijn dan ook erg blij met het beschikbaarstellen van deze dojo door Judovereniging Hashi.

Locatie Breda

Deze dojo bevindt zich in de grotere Back2TheGym dojo, waar tevens vechtsporten als BJJ, Boksen en Kickboxen worden gegeven. Deze locatie is tevens van alle gemakken voorzien en vanwege de grootte wordt deze gebruikt voor een halfjaarlijkse groepsleiders-bijeenkomst waarbij alle Bukti Negara groepsleiders uit heel Europa (en America) voor een weekeind samenkomen voor het bijspijkeren van de kennis.

Locatie Dojo Hashi – Beverwaardseweg 500, 3077 GH Rotterdam
Locatie Back2TheGym – Franse Akker 21A – 4824 AL Breda